• Detail showa
  • Detail Hariwake
  • Detail Asagi
  • Japanreis februari 2018

Japan oktober 2016

Terwijl de zon hier hoog aan de hemel staat is 'Besuto koi' alweer druk met het plannen voor het najaar. Van 24 oktober tot 5 november zullen we weer in Japan verblijven om een selectie te maken uit het aanbod van koi. 

We zullen eerst afreizen naar het idyllische Niigata. Hier zullen we genieten van de mooie uitzichten in Yamakoshi. Vervolgens plannen we een reisdag om naar het zuiden te gaan. Hier verblijven we een aantal dagen om in ieder geval het nieuwe vishuis te bezoeken van Sakai Fish Farm. Mooie groeiresultaten hoor ik van diverse klanten die afgelopen februari koi hebben gekocht van deze kweker. Ook staat Omosako op de lijst en net zoals vorig jaar is het misschien wel mogelijk om mee te gaan op Ikeage.

De voorlaatste dag voor vertrek naar Nederland reizen we al af richting Narita. Hier zullen we nog een dagje 'sightseeing' doen langs de mooie winkeltjes en waarbij een bezoek aan het 165.000 m2 grote park met zijn Shinshoji tempel niet mag ontbreken. Een mooi moment om te bezinnen en alle indrukken nog eens de revue te laten passeren.

Bezinnen? Ja deze reis wel. Samen met Reinier van Koi Import Janssen hebben we Dirk Zwagemakers uitgenodigd om deze reis met ons mee te maken.

Waarom? Wij hebben gemeend om hem op sleeptouw te nemen nu hij dit nog kan. Altijd staat Dirk voor anderen klaar terwijl hierbij lijkt of zijn ziekte op de tweede plaats komt. Om één van de laatste wensen van zijn Bucketlist te strepen nemen we hem mee. Een mooie japanse spreuk, op het lijf geschreven voor Dirk;

継続は力なり。

Keizoku wa chikara nari.
Letterlijk: uithoudingsvermogen is kracht.
Figuurlijk: De aanhouder wint

Dirk; we gaan er een geweldige reis van maken!

De lijn waar we ons sterk in hebben gemaakt de afgelopen jaren zetten we voort. Het selecteren in de juiste prijs/kwaliteit verhouding staat voorop!

Ook verzorgen we deze reis al een aantal zoekopdrachten.

Mocht u ons het vertrouwen willen geven om koi aan te kopen, kan dat natuurlijk. Ook tijdens ons verblijf in Japan kunt u ons contacten via dit medium of mail.


René Gerritzen

Icon 01