• Detail showa
  • Detail Hariwake
  • Detail Asagi
  • Japanreis februari 2018

Koihunt november 2014 dag 4

Vandaag zou een mooie dag moeten worden, maar toen ik opstond voelde ik me niet helemaal happy. Een griepje dreigde me te vellen. Kan niet mag niet en wil ik niet.

We hadden wederom afgesproken bij Hirasawa. We zouden hier een speciale zoekopdracht doen. Er is me gevraagd om naar een goede Nisai Karashigoi te kijken. Ze zitten er zat hoor, maar om een echte te bemachtigen die Yoshiyuki normaal door laat groeien naar Yonsai, moet je echt in een goed daglicht staan. Ondanks dat ik gisteren al een Nisai geselecteerd had bood hij ons toch aan om vandaag 4 nog betere Karashigoi naar zijn farm te halen. Nou die zaten er!

We besloten om eerst onze andere zoekopdrachten te zoeken omdat ik bij goede karashigoi de tijd wil nemen om potentie, ontwikkeling en schubpatroon te beoordelen. Heel wat vissen hebben we gebowld en geprobeerd zo goed mogelijk aan de zoek opdrachten te voldoen.

Toen we het zoeken achter de rug hadden zijn we lekker koffie gaan drinken en heb ik met Yoshiyuki gesproken over zijn farm en de lijnen aangaande de Karashi’s. Geweldige info allemaal. Trots vertelde hij me dat mamma Karashi 110 cm was en pappa 75 cm. Hij moest lachen dat ik de 75 cm van pappa ietwat aan de kleine kant vond. Hij legde uit dat dat niet heel belangrijk was maar dat pappa moest zorgen voor de huidkwaliteit. Iets wist ik hier al van maar het is wel leuk om dit ook eens rechtstreeks te kunnen horen van de kweker himself.

Na de koffie aan de gang met het selecteren van die geweldige koi. De koi in de bowl straalden kracht uit, geweldige dieren. Dan zie je ook het daadwerkelijke verschil tussen tategoi, en de koi die eigenlijk gewoon voor verkoop zijn. Uiteindelijk hadden we er eentje te pakken.

Zo ‘niet happy’ als ik vanmorgen was, kon ik toch weer een beetje lachen toen ik daar naar buiten liep. Een hoop kennis vergaard en mooie koi geselecteerd. Tis een productief dagje geweest.