• Detail showa
  • Detail Hariwake
  • Detail Asagi
  • Japanreis februari 2018

Koihunt november 2014 dag 5

Met mijn slaperige ogen de gordijnen geopend.Wat een stralende dag!

We maken ons weer op voor een koihunt door de Niigata Prefecture. Vanmorgen eerst de auto opgehaald vanuit Ojiya waar deze was blijven staan na een feestje. Oyija, een mooi idyllisch plaatsje en volkomen toegewijd aan koi. Zelfs op de putdeksels staan afbeeldingen van koi. Het is altijd leuk als het om plaatselijke gewoonten gaat. Zo zagen we hoe kinderen in een groepje liepen, zichzelf vasthoudend aan een touw, om de straat over te komen, geweldig! En zo genieten we iedere keer weer van wat we allemaal zien hier.

Als eerste naar Sakazume gereden om Ai Goromo te selecteren. We vonden hier een aantal exemplaren samen met een Goshiki en 2 Ginrin Matsukawabake.

We hadden nog een afspraak staan om bij Kyuchan, om nog te praten over onze optie die we hadden staan op de 3 Kohaku die we eerder geselecteerd hadden. Een mooi tochtje door de bergen, waar we hier en daar gestopt zijn om de toerist uit te hangen, volgde. Bij Kyuchan aangekomen hadden we al vlug onze 3 Kohaku gebowled. Echter hebben we wel 1 Kohaku vervangen door de eerder afgevallen 3 stap. Wat een kanon,2 jaar en gewoon rond de 60cm. Dit beloofd wat, waarbij ik zelf denk dat het kampioens materiaal is.

Tijd om wat te eten na weer een tochtje door de bergen. Vervolgens zijn we naar Dainichi geweest. Eerst in het oude vishuis geweest maar dat viel een beetje tegen aan kwaliteit wat er zat. Maar het nieuwe vishuis is indrukwekkend, qua bouw en koi. Wat een ongelofelijk mooie koi zwemmen daar. Een reisgezel van me zei toepasselijk; Rene, de marine is jaloers op zoveel duikboten! Geweldig om te zien maar helaas niet voor ons of de meeste weggelegd.

Als laatste vandaag even bij Igarashi naar binnen geweest. Bekend van Yamabuki en Ochiba Shigure. Vooral voor de laatstgenoemde wilden we hier even naar toe. Helaas had hij niet het gewenste voor ons. Zo kwam er een einde aan deze dag.

Ik zeg nogmaals. Wat een stralende dag!!